Schuberts verden

Foredragsrække med cand. mag. i musik Ole Dahl

HELIOS Biograf & Kulturhus

24. oktober til 14. november 2022

Schubert

Ole Dahls evner til at fortælle musikhistorie kan blive ved med at overraske. Hans foredrag er utroligt populære, og man kan roligt glæde sig til den kommende række om Franz Schubert, der kom til at leve et meget produktivt, men alt for kort liv.
Med en kombination af lyd, billeder, video og grafik vil Ole Dahl gå i dybden med eksempler fra fire af de mange genrer, som denne komponist mestrede:


Symfonier: Nr. 8 i h-mol, ”Den ufuldendte”
Mandag den 24. oktober kl. 16.30
Lieder: Die schöne Müllerin
Mandag den 31. oktober kl. 16.30
Kammermusik: Kvintet for klaver og strygere ”Forellekvintetten”
Mandag den 7. november kl. 16.30
Kvintetten kan i øvrigt høres opført af Trio Vitruvi m.fl. i Helios Biograf & Kulturhus onsdag den 9. november kl. 19.30.
Kormusik: Messe i As-dur
Mandag den 14. november kl. 16.30


Foredragene kræver ingen musikfaglige kundskaber for at være med, kun musikglæde.

Foredragene arrangeres i samarbejde med Helios Biograf & Kulturhus

DENNE SÆSON

Billetpris:
50,- kr. pr foredrag eller 150,- kr.

for hele foredragsrækken


Billetsalg:

heliosbio.dk og ved indgangen

Alle foredrag:


  • Alle fire foredrag - 25/10 - 15/11-2022

  • Symfonier: Nr. 8 i h-mol 24/10

  • Lieder: Die schöne Müllerin 31/10

  • Kammermusik: Kvintet for klaver og strygere 7/11

  • Kormusik: Messe i As-dur 14/11


SCHUBERT

24. oktober til 14. november 2022

Ole Dahls evner til at fortælle musikhistorie kan blive ved med at overraske. Hans foredrag er utroligt populære, og man kan roligt glæde sig til den kommende række om Franz Schubert, der kom til at leve et meget produktivt, men alt for kort liv.
Med en kombination af lyd, billeder, video og grafik vil Ole Dahl gå i dybden med eksempler fra fire af de mange genrer, som denne komponist mestrede.


Læs mere

NYTÅRSKONCERT ENSEMBLE STORESTRØM

Lørdag d. 21. januar 2023 kl. 15.00

Storstrøm byder 2023 velkommen.
Ensemblet, der til dagligt hører hjemme i det nye center for kunst og musik KUMUS ved Fuglsang Kunstmuseum, blev dannet i 1991 og består af otte højt profilerede kammermusikere i en hel særlig sammensætning, nemlig tre strygere, tre blæsere, en pianist og en harpenist.


Læs mere

TRIO VITRUVI

Onsdag den 9. november 2022 kl. 19.30

Trio Vitruvi er kendt som en af landets mest interessante klavertrioer, og anmeldere fra hele verden roser dem til skyerne.
Trioen består af Niklas Walentin, violin, Alexander McKenzie, klaver, og Jacob la Cour, cello.
De har spillet sammen siden 2013, hvor de optrådte ved Festspillene i Mecklenburg-Vorpommern. Året efter vandt de både publikumsprisen og årets P2-pris, og siden er det blevet til mange flere.


Læs mere

RISING STARS

Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 19.30

Tredje gang er lykkens gang. Covid forhindrede de to første forsøg. Men nu sker det.
Faaborg Musikforening har en lang tradition for at præsentere næste generations musikere, før de for alvor når den internationale stjernehimmel. Rising Stars koncerten er ingen undtagelse. De tre unge musikere er nogle af de største talenter i Danmark i øjeblikket: Anna Agafia, violin, Elias Holm, klaver, og Jonas Frølund, klarinet.


Læs mere

NORDISK JUL 2022

Torsdag den 8. december 2022 kl. 19.30

Lyse nordiske toner, smukke tekster og en helt fantastisk stemning. Alle ingredienser er til stede, når Helene Blum og Harald Haugaard spiller julen ind. Publikum ved det, for den efterhånden traditionsrige julekoncert i Helios Biograf & Kulturhus er blevet et tilløbsstykke, hvor man skal skynde sig for at få billet.Læs mere

V COLORIS

Torsdag den 30. marts 2023 kl. 19.30

Musik kan have mange farver. Det er et af de grundlæggende holdninger bag den unge blæserkvintet V Coloris, og derfor er navnet også valgt med omhu.
Kvintetten er et forholdsvist nyt ensemble med rod i mange forskellige kulturer og nationaliteter. De kombinerer folkemusik og moderne musik til en spændende ny cocktail, der har givet dem mange rosende ord med på vejen.


Læs mere