GINMAN / BLACHMANN / DAHL

Fredag den 23. september 2022 Kl. 19.30

Ginman/Blachman/Dahl udgør nok Danmarks fremmeste eksponenter for den moderne jazztrio. Siden de for godt 10 år siden fik en international pladekontrakt med Verve Records, har de arbejdet med en række danske og internationale solister – blandt andre Palle Mikkelborg, Nils Petter Molvær og Fredrik Lundin.


Læs mere

175 års jubilæumsfestival

NOVO QUARTET

Lørdag den 24. september 2022 Kl. 16.00

Selvfølgelig skal der også være noget til børnene, når Faaborg Musikforening holder 175-års jubilæumsfestival. Og hvem er mere oplagt end Sigurd Barrett. Kendt fra en række tv-udsendelser er han en markant person i dansk musikliv.
Han har tryllebundet både børn og deres forældre, givet mere end 5000 koncerter, udgivet mere end 30 albums, og skrevet flere end 40 bøger, der har solgt næsten 1 million eksemplarer.


Læs mere

TANJA ZAPOLSKY OG RIKKE SANDBERG

Lørdag den 24. september 2022 Kl. 14.00

Tanja Zapolski danner sammen med Rikke Sandberg Den Danske Klaverduo.
Hver for sig har de to koncertpianister igennem de sidste årtier etableret sig som to af de mest eftertragtede pianister i
Norden, både solistisk og kammermusikalsk. De har optrådt over det meste af Europa, USA og Asien og modtaget et utroligt antal prestigefyldte priser og hædersbevisninger.Læs mere

BLUES BROTHERS SOUVENIR SHOW

Lørdag den 24. september 2022 Kl. 22.30

ARS NOVA COPENHAGEN

Søndag den 25. september 2022 Kl. 16.00

SIGURD BARRET

Lørdag den 24. september 2022 Kl. 11.00

Vi har altid været stolte af at være hurtigt ude med at præsentere nye musikalske talenter på den klassiske stjernehimmel. Og selvfølgelig skal det også ske til vores 175-års jubilæum. NOVO Quartet er en helt ung dansk-polsk strygekvartet dannet i 2018. Musikerne mødte hinanden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de studerede hos professor Tim Frederiksen.


Læs mere

I anledningen af Faaborg Musikforenings 175-års jubilæum graver vi dybt tilbage i tiden, og genopliver en af traditionerne: Dans. Oprindeligt var der nemlig også dans til foreningens traditionsrige nytårskoncerter. Og vi skal danse igen.Læs mere

Hvad er mere passende end at slutte denne jubilæumsfestival med fantastisk korsang fremført af Ars Nova Copenhagen i den ny renoverede, genåbnede Helligåndskirke i Faaborg.
Ars Nova er latinsk og betyder ”ny kunst”. Og det har inspireret det professionelle danske kor, Ars Nova Copenhagen.


Læs mere

SÆSON 2022 - 2023

SCHUBERT

24. oktober til 14. november 2022

Ole Dahls evner til at fortælle musikhistorie kan blive ved med at overraske. Hans foredrag er utroligt populære, og man kan roligt glæde sig til den kommende række om Franz Schubert, der kom til at leve et meget produktivt, men alt for kort liv.
Med en kombination af lyd, billeder, video og grafik vil Ole Dahl gå i dybden med eksempler fra fire af de mange genrer, som denne komponist mestrede.


Læs mere

NYTÅRSKONCERT ENSEMBLE STORESTRØM

Lørdag d. 21. januar 2023 kl. 15.00

Storstrøm byder 2023 velkommen.
Ensemblet, der til dagligt hører hjemme i det nye center for kunst og musik KUMUS ved Fuglsang Kunstmuseum, blev dannet i 1991 og består af otte højt profilerede kammermusikere i en hel særlig sammensætning, nemlig tre strygere, tre blæsere, en pianist og en harpenist.


Læs mere

TRIO VITRUVI

Onsdag den 9. november 2022 kl. 19.30

Trio Vitruvi er kendt som en af landets mest interessante klavertrioer, og anmeldere fra hele verden roser dem til skyerne.
Trioen består af Niklas Walentin, violin, Alexander McKenzie, klaver, og Jacob la Cour, cello.
De har spillet sammen siden 2013, hvor de optrådte ved Festspillene i Mecklenburg-Vorpommern. Året efter vandt de både publikumsprisen og årets P2-pris, og siden er det blevet til mange flere.


Læs mere

RISING STARS

Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 19.30

Tredje gang er lykkens gang. Covid forhindrede de to første forsøg. Men nu sker det.
Faaborg Musikforening har en lang tradition for at præsentere næste generations musikere, før de for alvor når den internationale stjernehimmel. Rising Stars koncerten er ingen undtagelse. De tre unge musikere er nogle af de største talenter i Danmark i øjeblikket: Anna Agafia, violin, Elias Holm, klaver, og Jonas Frølund, klarinet.


Læs mere

NORDISK JUL 2022

Torsdag den 8. december 2022 kl. 19.30

Lyse nordiske toner, smukke tekster og en helt fantastisk stemning. Alle ingredienser er til stede, når Helene Blum og Harald Haugaard spiller julen ind. Publikum ved det, for den efterhånden traditionsrige julekoncert i Helios Biograf & Kulturhus er blevet et tilløbsstykke, hvor man skal skynde sig for at få billet.Læs mere

V COLORIS

Torsdag den 30. marts 2023 kl. 19.30

Musik kan have mange farver. Det er et af de grundlæggende holdninger bag den unge blæserkvintet V Coloris, og derfor er navnet også valgt med omhu.
Kvintetten er et forholdsvist nyt ensemble med rod i mange forskellige kulturer og nationaliteter. De kombinerer folkemusik og moderne musik til en spændende ny cocktail, der har givet dem mange rosende ord med på vejen.


Læs mere